Archanioł Portal Wiedzy Anioły Galeria Aniołów - Przystanek Nadzieja
Nawigacja
Portal
  Strona Główna
  Anioły - Angels
  Galeria Aniołów
  Księga Aniołów
  Wiersze
  Złote Myśli
  Gwiazdy
  Sennik
  Dowcipy
  Download
  Linki

Redakcja
  Ksiega Gosci
  Forum City Of Angels
  Reklama
  FAQ
  Kontakt
  Szukaj
  Kalendarium
  Mapa Strony

Menu
  Anioły na Sprzedaż
  Książki o Aniołach
  Wszystko Taniej niż Najtaniej
  Daj się ponieść wyobraźni
  Najlepszy Serwis Aukcyjny
  Czary Mary

Reklama
  Polecamy Ich !!
  Chatka na kurzej stopce
  Nowak Gallery

Użytkowników Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 88
Najnowszy Użytkownik: ~Amitiel
Najaktywniejsi
Na miejscu 1 jest:
~december

Punktacja:
Ogólne: 66
Bonusy: 0
Kary: 0

2) ~Amelia (37 pkt.)
3) ~ArOpl (11 pkt.)
4) ~pucka (10 pkt.)
5) ~HAMALIELKA (6 pkt.)
6) ~raper_gno (5 pkt.)

Reklama

Anioły

Zobacz Temat
Archanioł Portal Wiedzy Anioły Galeria Aniołów - Przystanek Nadzieja | Anioły | Dyskusje o Aniołach
Autor Wiara w Anioły
@DarQAngel
Super Administrator

Dodane dnia 22 listopad 2006 20:00
Czy wierzycie w Anioły?

Pod jaką postacią je sobie wyobrażacie?

Czy są to według was Boskie istoty, astralne aury?
A może na podobieństwo człowieka ze szkrzydłami?
Napewno niektórzy uważają że to są bliskie, pomocne nam osoby...

A jak wy sądzicie?
Edytowane przez DarQAngel dnia 20 grudzień 2006 02:46
4143335 http://anioly.vel.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Wiara w Anioły
~LittleAngel
Użytkownik

Dodane dnia 20 grudzień 2006 21:07
oczywiście ze wierze smiley aniołki wyobrażam sobie jako widmo, jasne, czyste promieniujące ciepłem, posłuszne człowiekowi, oczywiście może również opiekować się nami pod postacią przyjaciół smiley najważniejsze jest to nasz anioł stróż zawsze jest przy nas kiedy go o to prosimy smiley nigdy nas nie opuszcza zawsze jest w naszym pobliżu ale ujawnia się tylko wtedy kiedy my chcemy aby się nami opiekował on wskazuje nam dobrą drogę smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
~LittleAngel
Użytkownik

Dodane dnia 22 grudzień 2006 22:50
Ja nic nie chce mowic ale nic sie tu nie dzieje.... troszke lipa... smiley
@DarQAngel
Super Administrator

Dodane dnia 10 styczeń 2007 20:33
Bo narazie jest to wersja testowa, nie działa pod oficjalnym adresem. Dlatego jeszcze nie jest ani dokończona, ani ludzi wszystkich ze strony głównej nie ma.

Jak problemy drobne zostaną pokonane, zostaną na stałe podmienione te szaty.
4143335 http://anioly.vel.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
~pucka
Użytkownik

Dodane dnia 22 styczeń 2007 14:18
Ja głęboko wierzę w Anioły... Często o nich piszę, rysuję je, a czasem nawet widzę. Nie zgadzam się, że anioły są przyjaciółmi ludzi... Jeśli anioł jest Czarny, niszczy aurę człowieka, a tym samym jego umysł i duszę... o ile ją jeszcze ktos posiada na tym świecie...
9391300 Wyślij Prywatną Wiadomość
~Angely
Użytkownik

Dodane dnia 24 luty 2007 21:24
Ostatnio doświadczyłam obecności mojego Anioła Stróża. Otóż przechodziłam przez ulicę. Było ciemno i bardzo mgliście. Na skrzyżowaniu jeden samochód skręcał a za nim samochód po prostu szybko ruszył do przodu wprost na mnie. Byłam dość zamyślona. I nagle ocknęłam sie i stanęłam. Jeden krok dalej i już by mnie nie było. Facet zatrzymał samochód i skinieniem mnie przeprosił. To było niesamowite. smiley

angely
1629339 Wyślij Prywatną Wiadomość
~anecikk
Użytkownik

Dodane dnia 27 sierpień 2007 16:05
Kiedyś słyszałam głos koło mnie, głos ten był podobny do głosu mojej Świętej pamięci babci, głos ten ostrzegł mnie przed ostrzegł. Tego samego dnia potrącił mnie samochód...czy moja babci jest teraz moim aniołkiem??
~december
Użytkownik

Dodane dnia 21 grudzień 2008 10:42
witam-jestem jeszcze nowa tutaj-w anioły wierzę i mam nadzieję,że rzeczywiście chronią od zła

Anioły są-ostrzegają nas od złych uczynków;]życzę wszystkim wesołych świąt!smiley

``myślę,że jest z mojej
lewej strony
że zbytnio nie pochyla się
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
``
~HAMALIELKA
Użytkownik

Dodane dnia 27 styczeń 2009 18:47
Witam!

Według książki Jeanne Ruland "Wielka Księga Aniołów" , którą właśnie 'lekturuje' (gorąco polecam) Anioły są zbudowane ze światła i eteru, czyli są czystą i świetlistą substancją. Nie mają zatem materialnego ciała, aczkolwiek moga takowe przyjąc na pewien okres czasu.Czynią to jednak tylko wtedy , gdy jest to zgodne z planem Bożej Opatrzności i konieczne dla rozwoju człowieka. Poza tym działają poprzez siłe dzwięku, formy, barwy i wzory, sny, marzenia itp.

Czy zdarzyło Wam sie np. kiedyś zasnąc z nierozwikłanym dotąd problemem a nastepnie obudzic sie i znikąd znaleźć rozwiązanie? Pomyslcie czy to przypadkiem nie ingerencja anielska tego nie sprawiła...

Pozdrawiam:
HAMALIELKA

Czy tu sie w ogóle ktoś jeszcze na tym forum udziela???

We were living for the day, worries far away
643565 Wyślij Prywatną Wiadomość
~december
Użytkownik

Dodane dnia 30 styczeń 2009 19:08
ciekawi mnie czy człowiekowi dane będzie zobaczyć anioły...może w chwili smierci?jak myślicie? a jeśli przemawiaja do nas w snach to życzę kolorowych snów;]sobie też

``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
``
~Amelia
Użytkownik

Dodane dnia 20 marzec 2009 17:24
Ja też wierzę, że anioły istnieją. Myślę też, że nie mają jakiegoś konkretnego ciała ani płci. Są jakąś dobrą siłą, energią, która ma na nas pozytywny wpływ. Nie sądzę, abyśmy mogli je widzieć. Na pewno nie w tym życiu... A głosy czy jakieś inne niewyjaśnione sprawy to mogą być duchy zmarłych osób. One na pewno mogą się z nami kontaktować, ale nie robią tego często i nie bez powodu. Musi istnieć oddzielenie świata materialnego od duchowego.
Pozdrawiam wszystkich.
~december
Użytkownik

Dodane dnia 08 maj 2009 11:30
imię Archanioł Ariel oznacza `lwa albo lwicę Boga`.Jest znana jako archanioł Ziemi,ponieważ pracuje dla dobra planet...opiekuje się królestwem elementali i pomagaw uzdrawianiu zwierząt,szczególnie tych dzikich.Wezwij Ariel,żeby nawiązać kontakt i zająć się problemami środowiska albo uzdrowić zranione zwierzę.
imię Archanioł Gabriel-`Bóg jest moją siłą`.To anioł-posłaniec.Wezwij Gabriel,by poradzić sobie ze strachem.
Archanioł Haniel-`łaska Boga`-wezwij go jeśłi potrzebujesz wsparcia,spokoju,wyciszenia,radości.Podporą będzie także podczas ważnego wydarzenia jak przemówienie,czy pierwsza randka;]
Archanioł Metatron-`anioł obecności`-najmłodszy i najwyższy archanioł,stąpał po ziemi jako człowiek(prorok Enoch)Pomaga dzieciom zarówno żyjącym jak i umarłym.Pomaga także na wezwanie naszym dzieciom zarówno w szkole jak i codziennym życiu.
Archanioł Sandalfon-`brat`-był na ziemi prorokiem Eliaszem.To anioł muzyki i piękna,także modlitwy.Pomaga Archaniołowi Michałowi pokonać strach i jego efekty.Włącz spokojną muzykę i wezwij go aby rozwiał w tobie jakiekolwiek wątpliwości.
----------------------------------------------------
następnym razem dorzucę jeszcze kilka info

acha-podobno skrzydła są wynikiem pomyłki-tak wyczytałam ostatnio-ktoś kiedyś zapoczątkował tę pomyłkę w taki sposób,że zamiast smug bardzo jasnego światła,ujrzał skrzydła-takim sposobem anioły mają skrzydła..Ale przecież .serafiny mają po siedem par skrzydeł wg Biblii...chyba tak-sama już nie wiem

Archanioł Raziel-``tajemnicaBoga``-mówi się,że stoi on bardzo blisko Boga i słyszy każdą boską rozmowę na temat świata...Wezwij Raziela,gdy potrzebujesz zrozumienia ezoterycznych i nformacji(łącznie ze snami)albo chcesz zajać się alchemią...
Archanioł Uriel-``Bóg jest światłem``-ta niebiańska istota opromienia jasnym światłem każdą trudną sytuację, co powoduje,że nawet trudne sytuacje,czy problemy rozwiązać możemy z łatwością.Pomaga on także studentom,więc może i uczniom przed maturami;]
Archanioł Zadkiel-``prawość Boga``-wezwij go,gdy chcesz sobie coś przypiomnieć.Podobnie jak Uriel, pomaga on studentom.

``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
``
~Amelia
Użytkownik

Dodane dnia 05 sierpień 2009 23:55
wiecie co ja zmieniam zdanie. anioły jeśli istnieją to nam nie pomagają. ani zrobić pierwszego korku ani wyjść z depresji. musimy sobie radzić sami. albo z pomocą innych ludzi. tak po prostu. po ludzku smiley anioły nie siadzą na Ziemi. są sobie gdzieś hen hen daleko i ich w ogóle nie obchodzimy. przyszło się pogodzić z prawdą. choć pragnienie posiadania Anioła stróża jest bardzo silne....

życzę wszystkim miłego życie pozagrobowego smiley smiley smiley (no i wakacji, a co tam!)
~december
Użytkownik

Dodane dnia 06 sierpień 2009 16:34
amelia,weź np chociażby ten cytat:"Anioł pragnie dzielić się z nami swą radością, szczęściem, miłością, szepce nam do ucha dobre rady, pełne miłości i mądrości. Anioł nie potrafi ingerować w naszą wolną wolę, lecz działa w sferze naszych wspomnień, przypominając nam wyraźnie o czymś, co powinniśmy zrobić lub też ostrzegając przed czymś. Życzliwie wpływa na naszą wyobraźnię i motywy postępowania, przekonując nas, namawiając do zwalczania naszej słabości oraz złych skłonności. To on natchnie nas czasami wspaniałymi ideałami i zachęca do nowego, większego wysiłku. Złości się, gdy źle postępujemy. Anioł jest zawsze czujny i gotowy do obrony przed demonami."
i co??ja tam myslę,że jednak sa i mogą nam jakoś pomóc...musisz tylko uwierzyćsmiley

``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
``
~Amelia
Użytkownik

Dodane dnia 07 sierpień 2009 19:12
Cytat bardzo fajny, ale kto powiedział, że prawdziwy? Tego nie wiemy. Nie moża poleagać jedynie na przekoanniach innych. I właśnie o to chodzi, że już więcej nie wierzę, że anioły wpływają na nas. Ani nie "szepczą" nic do ucha. A wiara czyni cuda, bo działa jak placebo. Człowiek bardzo potrebuje Anioła lub Boga. Żeby mieć wyznaczony jakiś korpus moralny i żeby mieć świadomość, że nie jest się samemu. Nie mówię, że nie istnieje Bóg czy Anioły, ale one (anioły) nam nie pomagają. To są jakieś zupełnie obce nam istoty. Nie wiem w sumie nic. Moża tylko wierzyć, że istnieją. Tak samo jak dzieci wierzą, że istnieje ząbkowa wróżka smiley
~december
Użytkownik

Dodane dnia 16 wrzesień 2009 17:34
wiesz,kiedyś wyczytałam słowa jakiegoś księdza,że kościół wszystko ułatwił,żeby ludzie nie wariowali.może Pismo nazywa Anioły,żeby człowiek czuł się bezpiecznie...może to tak potężne byty,że mogłyby nam namieszać w głowach-może człowiek jest za słaby...wiesz,podobno Anioł to skondensowany intelekt,byt niematerialny świetlisty,zdolny do myślenia,ale mniej do odczuwania...człwiek zaś czuje,myśli,przezywa,ma duszę...Anioł jest jakby duszą i odradza się każdego dnia...każdego dnia myśli od nowa i od nowa w i e ...a my odczuwamy,szukamy,gubimy sie często,wg Pisma człowiek jest doskonalszy od Anioła...i podobno Anioły nie mają wcale skrzydeł-to poświata,łuna światła...

cytat z czasopisma o aniołach:
``(...) Anioł z Biblii to zawsze `mąż`nie nalezący do tego świata,przewyższający mądrością i potęgą człowieka,przynoszący mu jakas nowinę od Boga. wg nauki Kościoła istnieje wielka rzesza aniołów,różniżcych się między sobą doskonałością,a nawet naturą.Zawsze podkreśla się,że są to duchy,czyli istoty nie mające związku z ciałem,ale z tego wynika,że nie moga mieć jakiegoś innego ciała uduchowionego.W piśmie świętym jest mowa o widzialnej postaci aniołów,a zjawieniu się ich-czasem to całe chóry anielskie,widziane przez kilka osób.``(...)

jak myślicie,czy anioła można zobaczyć i usłyszeć?

i jeszcze kilka info tu :
http://www.kerygma.pl/main.php?op=6&go=31&to=89

smiley

``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
``
~Angell
Użytkownik

Dodane dnia 27 luty 2010 22:21
ja tam wierze w Anioły . kocham je po prostu
naaaawet zalozylam blogi o Anioołach . ale musze jeszcze troszke podpracowac nad nimi . Kazdy inaczej sobie wyobraza Anioły a przeciez
one są wszędzie <3
~raper_gno
Użytkownik

Dodane dnia 26 czerwiec 2010 23:12
Anioły są tam, gdzie są ludzie. I występują w każdej religii. Nawet indianie mają pośredników między bogami a ludźmi. A anioł to posłaniec. smiley Anioły są zacne i czcigodne. smiley

Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
aby cię strzegł w czasie twojej drogi (...)
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Exodus, 23, 20-21
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

~Amitiel
DATA: 03/09/2010
jeest tu kto...

~raper_gno
DATA: 18/06/2010
Siema siema!

~Angelos17
DATA: 27/05/2010
W sumie jestem tu nowa i nie wiem dokładnie jak to działasmiley

~december
DATA: 26/05/2010
działajcie trochę, bo mam wrażenie,że jestem tu całkiem sama,brrrr

~december
DATA: 26/05/2010
jestem za;]

~Angelos17
DATA: 17/04/2010
Może uruchomimy to ponownie? smiley

~december
DATA: 12/04/2010
witam all
smiley

~Amelia
DATA: 04/04/2010
ja już tu nie zaglądam smiley żegnam wszystkich i życzę dużo PRAWDY. (okej i jeszcze zdrowia)

~Angelos17
DATA: 06/03/2010
Chyba ludziuff nie ma tu już.smiley

~Angell
DATA: 27/02/2010
hello jest tu ktossss ????????

~Angell
DATA: 27/02/2010
hejo Psmiley

~Angelos17
DATA: 19/02/2010
Witamsmiley

~december
DATA: 14/12/2009
gdzie sie wszyscy podziali... wesołych świat...

~december
DATA: 05/09/2009
amelia jak tam?ja niedługo na urlop...oby pogoda dopisła;]pozdrawiam all

~Amelia
DATA: 18/08/2009
i już z powrotem! a tu raczej cicho...

~december
DATA: 06/08/2009
w pracy czasem jest tak beznadziejnie,że mam ochotę wyjść i machnąć na to ręką,ale cóż...trzeba zacisnąc zęby i pracować na chleb...życzę ci miłego pobytu nad morzemsmiley

~Amelia
DATA: 05/08/2009
ahh i zapomniałam! hej december smiley smiley smiley miłej pracy w takim razie smiley

~Amelia
DATA: 05/08/2009
a ja niedługo wybywam na morze. pozdrowienia dla wszytkich ludzi! (mało ich będzie, ale co tam, niech się cieszy te pare osób smiley

~december
DATA: 26/07/2009
hej Ameliasmiley jak widać my dwie tu działamy od jakiegoś czasu...niedostałam urlopu i jestem wściekła,może dobre anioły ześlą chociaż trochę spokoju w pracysmiley

~Amelia
DATA: 22/07/2009
ochhh i czas leci smiley a gdzie się wszyscy podziali???

Copyright DarQAngel © 2002 - 2009