| Autor |
Znaki I Symbole Aniołów |
~HAMALIELKA Użytkownik
|
| Dodane dnia 26 styczeń 2009 12:58 |
|
|
Zapraszam do wspólnych spostrzeżeń
wdł. Wiary Ludowej:
* SWĘDZENIA NOSA - Jest uważane za pocałunek anioła. Oznacza,ze Anioły znajdują sie w pobliżu. Kogo anioły całuja temu rozświetlają dusze.
*KICHANIE - Kiedy czlowiek musi kichnąć , anioły przypominają mu o tym, że są obok niego.
*MUZYKA - Aniolowie objawiają sie w harmonijnych dżwiekach, tonach i symfoniach. Dzwiękiem dzwonka przywołuje sie aniołów.
*PIEGI - W Malezji piegi są uważane za formę pocałunku anioła
* KOLORY - Anioły objawiają sie w barwach i promieniach światła: niebieskim, złotożółtym, zielonym, magencie, różowoczerwonym, turkusowym, pomarańczowym, fioletowym i białym.
cdn....
We were living for the day, worries far away |
|
| Autor |
RE: Znaki I Symbole Aniołów |
~december Użytkownik
|
| Dodane dnia 01 luty 2009 18:45 |
|
|
wiesz,dla mnie wierzenia ludowe graniczą z przesądami;]niektóre są nawet zabawne. A jeśli mowa o symbolach-to jest taki symbol Michała Archanioła walczącego mieczem z szatanem-widziałam ostatnio na allegro;]ładny
A te info,które piszesz-skąd ty to bierzesz? :]
``myślę,że jest z mojej
lewej strony
że zbytnio nie pochyla się
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
``
Edytowane przez december dnia 01 luty 2009 18:48 |
|
| Autor |
~Amelia Użytkownik
|
| Dodane dnia 20 marzec 2009 21:36 |
|
|
He he he Ciekawe te symbole. Bo mnie dzisiaj tak nos swędział cały czas... I w ogóle często mnie nos swędzi. Widocznie mój Anioł Stróż często jest przy mnie. Miło jest tak myśleć nawet jeśli to jakiś zabobon  |
|
| Autor |
~december Użytkownik
|
| Dodane dnia 05 maj 2009 11:07 |
|
|
amelia-podrap się mnie też swędzi nos-to chyba alergia-aniołowie czuwają
``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
`` |
|
| Autor |
~Amelia Użytkownik
|
| Dodane dnia 07 maj 2009 18:34 |
|
|
Ja mam alergię, na kota, którego mam od jakiś 9 lat A co do symboli, to znam osobę, która wierzy, w takie codzienne znaki. Np. jak leje deszcz a ta osoba chciała gdzieś jechać to ona stwierdza, że to znak żeby nie jechała. Czasami potrafi to być naprawdę denerwujące...
|
|
| Autor |
~december Użytkownik
|
| Dodane dnia 08 maj 2009 08:51 |
|
|
a znacie symbol Anioła , sory Archanioła Michała,walczącego z szatanem? mam figurkę na biurku;]sprawiłam sobie też medalik z Aniołem Stróżem i Michałem Archaniołem,ale nie noszę go,chociaż jest poświęcony-nie chcę się przywiązywać do noszenia medalika,jakoś wierzę i w Boga i w Anioły,ale wydaje mi się,że noszenie medalików to jakaś duchowa blokada 
``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
`` |
|
| Autor |
~Amelia Użytkownik
|
| Dodane dnia 08 maj 2009 17:36 |
|
|
Nie... Medaliki jakoś kompletnie mnie nie interesują, choć niektóre dobrze wykonane są napawdę ładne. Bardzo inspirujące i poruszające są obrazy z aniołami. Ale mam na myśli te, które reprezentują jakąś wartość estetyczną a nie śmieszne kopie z brokatem i mnóstwem aniołków-amorków.
|
|
| Autor |
~december Użytkownik
|
| Dodane dnia 08 maj 2009 22:14 |
|
|
dokładnie-takie amorki-golaski albo obsypane brokatem kartki są irytujące.Pięknie za to wyglądają naprawdę ``uduchowione`` malowidła lub szkice węglem, czy ołówkiem. Widziałam niedawno czarno-białe anioły jakiś tryptyk biblijny-poruszające to było. Grupa Aniołów po jednej stronie,pełne blasku i dumy i trochę dalej na skale siedzący z pochyloną głową chyba Lucyfer-w każdym bądź razie jakiś Anioł,który opierał się o miecz...niestety,obraz nie był opisany
``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
`` |
|
| Autor |
~Amelia Użytkownik
|
| Dodane dnia 09 maj 2009 00:01 |
|
|
Ochhh ja też znam różne ciekawe dzieła. Ale nie mogą sobie tak przypomnieć... Poszukam i napiszę, albo wkleję (tylko, że ostatnio miałam z tym poblem :/).
|
|
| Autor |
~december Użytkownik
|
| Dodane dnia 21 maj 2009 09:29 |
|
|
Amelia-miałaś coś wkleić;]pewnie ci się nie udało?
``myślę,że jest z mojej
lewej strony
jest oszczędny w słowach
i zawsze jest mi podporą
`` |
|
| Autor |
~Amelia Użytkownik
|
| Dodane dnia 21 maj 2009 18:37 |
|
|
Ehhhh no, bo właśnie mam problem ;/ po zalogowaniu do galerii aniołów nie nigdzie opcji dodaj czy wklej obraz. To nie wiem jak mam to zrobic. Może ktoś ma jakąś radę?.... Czasami sobie nie radzę z tą moją maszyną ;D (kompem w sensie) .
|
|